Šašlykai jau tapo neatsiejama lietuviškos vasaros virtuvės dalimi, be kurios daugelis neįsivaizduoja išvykos į gamtą ar sodybą. Tarpukariu šio valgio buvo galima paskanauti restorane „Trys milžinai“ (šašlyko porcija ten kainavo 2,45 Lt), kavinėje „Kremo ledai“ ir A. Čipurnio restorane, kuris klientus viliojo reklama „Natūralis Kaukazo šašlik‘as“.
1934 m. rugpjūčio 19 d. sekmadieniniame laikraštyje „Diena“ buvo rašoma: „Šįmet kauniečiai susirado naują pramogą. Būtent, kept šašlyką. Atvažiuoja šeimyna, atsigabena puodą avienos, litrą užkasa į smėlį. Del fasono smėlio paviršiuje palieka tik butelio kaklą. O paskum kuria ugnį. Ir taip ne vienas, bet visa eilė ugniakurų smilksta A. Panemunėje. Maudosi, kepinasi saulėje, o paskum ant medinių virbų kepa šašlyką ir užgerdami šnapsu valgo. Gardu ir linksma.“